Skip to content

Hakikat Dukacita

November 6, 2012

Tetiba teringat satu perkongsian dari Dr. MAZA tentang hakikat dukacita. Betullah, kadang-kadang tu Allah datangkan perasaan sedih ke dalam hati tanpa apa jua sebab. Tetiba jer rasa sedih. Tak tau kenapa. Pelik sungguh. Tapi tu la kuasa Allah. Dia boleh membolak balikkan hati sesiapa saja bila-bila masa saja. Mengikut Dr. MAZA, sekiranya berlaku sedemikian, maknanya Allah bagi signal kat kita supaya kita kembali kepada Allah. Dia nak kita mengadu kat Dia, sembang ngan Dia.

#Dan kerana hanya kepada Allah jualah tempat kembali#

 

 

P/S: kalau nk tengok video tu, gi kat utube then search hakikat dukacita, Dr. Asri. 🙂

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: